26.12.2011

Kaulaliina ja kauluri / Scarf & collar

Esittelen tällä kertaa pitkän kaulaliinan ja kaulurin.
Kaulaliina on neulottu paksuilla pyöröpuikoilla "pitkittäin" eli olen luonut 190 silmukkaa ja tuloksena oli 2,85 metriä pitkä kaulaliina. Ensin puikollani oli vain 150 silmukkaa, mutta kaulaliina näytti liian lyhyeltä. Olisihan se silläkin silmukkamäärällä ollut varmasti parimetrinen valmiina, mutta keskeneräisenä näytti todella lyhyeltä. Muistaisin, että tähän meni kaksi kerää PomPomia (40 metriä/kerä).


Lanka / yarn:
musta / black PomPom (Novita)
punainen / red Kitten (SandnesGarn)
190 silmukkaa / stitches = 2,85 meters
10 mm pyöröpuikko / circular needle
Kaulurista olen merkinnyt muistiin ainoastaan, että sekin on tehty 10 millin puikoillaa. Alakuvasta näkyy, miltä se tarkalleen näyttää. Tätä kauluria on tarkoitus pitää siis jakun alla, ikään kuin jakun alla olisi neulottu paita, vaikka onkin pelkkä kauluri. Etuosa pitää tietysti neuloa sen mukaan, miten avoin jakun etuosa on. Takaosa puolestaan kaulurissani on lyhyt, ehkä liiankin lyhyt, mutta näin ei jakun selkäosaan tule näkyviin epämääräisiä möykkyjä. Olen usein kiinnittänyt kaulurin edestä alhaalta hakaneulalla paitaan kiinni, jotta etuosa ei tulisi esiin jakun alta itsestään.


Lanka / yarn: Karuselli (Novita)
100 % akryylia
Puikot / needles: 10 mm

1 kommentti:

Inka kirjoitti...

Vastavierailulla :)

Hauska idea tuossa kaulurissa, tosi kauniit väritkin! Varsinainen monitaituri oletkin, hopeatyötkin on ihan huippukauniit!