20.12.2011

Oranssi paita

Tämä paita on neulottu Novitan Spektri Plus -langasta. Langan värinumerot ovat 640 822 8517. Sain kulumaan paitaan 9 kerää (78 m/kerä) 5 millin puikoilla; silmukoita oli 66 + 66, hihassa 36 s. (4 oikein, 2 nurin) ja kauluksessa silmukoita oli 60 (2 o, 2 n). Helman kuvion tein netistä löytämälläni "Naisen pitsineule" -ohjeella, joka saattoi olla takavuosina Novitan nettisivuilla. En ole huomannut merkata muistiin, mistä ohjeen nappasin. Kuviossani on varmasti jotain eroavaisuuksia alkuperäiseen nähden, koska en ole mikään ekspertti ohjeiden seuraamisessa. Ohjeita on kyllä kertynyt roppakaupalla, mutta yleensä katson niistä vain juuri noita kuvioita.


Täältähän se ohjekin löytyi, eli Novitasta sittenkin!

Tuo ohjeiden seuraaminen on minulle lähinnä siitä syystä hankalaa, että yleensä teen neuleet ihan eri langoista kuin ohjeessa sanotaan. Siitä sitten seuraa tietysti se, että silmukkamäärätkin ovat pielessä. Miksi sitten teen eri langoista?

a) olen allerginen esim. villalle, joten valitsen aina lankoja, joissa ei ole ollenkaan villaa tai sitä on hyvin vähän - monissa ohjeissa käytetään nimenomaan villalankoja

b) minulta löytyy kotoa n. 260 lankakerää, jotka aion neuloa ennen kuin menen ostamaan uusia

c) olen erittäin valikoiva lankojen suhteen ja värien suhteen; minulle ei kelpaa mikään, mikä edes hieman vivahtaa vihreään, siniseen tai ruskeaan. Tämä karsii monet nykylangat pois lankalaatikoistani, niihin kun on sotkettu monia sellaisia värejä, joita en halua käyttää.

Ei kommentteja: